Hallå! Någon där?- Jag söker mobilisering mot narkotika

Mobilisering mot narkotika under ledning av Björn Fries gick i graven vid årsskiftet och frågan är om gravgrävarna inte åkte med på samma gång. Hur annars förklara den kompakta tystnad som råder från regeringens nya ANT-sekretariat som är tillsatt och som enligt uppgift inledde sitt arbete den 1 februari.


Enligt ytterligare uppgifter har ANT-sekretariatet påbörjat planering av aktiviteter, bland annat en nationell uppstartskonferens våren 2008. Enligt gotländska mått mätt och med stöd av SMHI har våren redan anlänt men någon närmare information om den så kallade uppstartskonferensen har vi inte sett skymten av och lika illa är det med utlovade hearings/dialogseminarier.


Som tidigare kanslichef på Kompetensstegen duger det inte att chefen för regeringens ANT-sekretariat, Martin Färnsten, i sin nya position tillsammans med sina kollegor tar några små steg. För att inte spilla mer tid än den som redan förspillts är det hög tid för ett rejält kliv.


Jag är väl medveten om Folkhälsoinstitutets och Socialstyrelsens uppdrag i sammanhanget men efterlyser framträdande av representant-/er för ANT-sekretariatet med tydligt klargörande för  tidsplan och konkret information om planerade åtgärder och insatser.


Läs också:

Sverige behöver att kraftfullt mobiliseringsorgan mot narkotika - NU!


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0