Svenska haschreaktionärer demonstrerar

6 maj uppmanas alla haschreaktionärer, eller haschflummare som dom kallades förr, att sluta upp till demonstration i Stockholm för rätten att röka hasch.

I ett pressmeddelande från Svenska Normal, som dom kallar sig (antagligen ett försök till spetsfundighet utifrån den amerikanska motsvarigheten NORML (The National Organization for the Reform of Marijuana Laws), säger arrangörerna ”Åter igen är det dags att demonstrera mot det orättvisa förbudet! I år sätter vi oss i rörelse och marcherar för första gången. Detta år sätter vi också lite mer fokus på medicinskt bruk än tidigare, speciellt eftersom det är en aktuell fråga i och med domen mot Marie Stenhoff.” 

I likhet med kollegorna på andra sidan Atlanten, där man också försöker lura i folk att rökning av marijuana är nyttigt och medicinskt betingat, hakar den svenska varianten på sina amerikanska idoler.

Antagligen kan demonstrationen locka till sig ett antal potentiella trendnissar på spaning efter sin egen lilla nisch, aktiva haschreaktionärer och ett antal okunniga journalister som tror att något viktigt är på gång.

Läs också:
Amerikanska läkemedelsverket och andra federala myndigheter säger nej till marijuana som medicin
Haschguide på olika språk

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: cadaver

Det är verkligen ironisk att en sådan som dig kan ta ordet lögnare i din mun i samma andetag som du rapar upp dom mest grundlösa, förvirrade lögnerna man kan tänka sig. Hassela är ett skämt, motgift ett ännu större. Din typ av retorik är dessutom helt skrattretande, du måste använda dig av förringande termer som haschflummare och liknande i ett desperat försök att göra en poäng, men det enda som syns, och ack så uppenbart, är att tillockmed ni vet att en seriös debatt (vilket aldrig har existerat i svensk narkotikapolitik) skulle ödelägga er argumentation och er verksamhet.
Jag hoppas att den tiden snart är kommen.

2006-05-02 @ 15:00:03
URL: http://www.swecan.org
Postat av: Jonas

Det är interessant att ni spelar legaliseringsförespråkarna i händerna. Med er retorik, urusla argumentation och försök till förlöjligande av era motståndare kommer de garanterat vinna. Det är inte "haschtomtarna" som är clownerna i den här cirkusen...

2006-05-02 @ 15:14:34
Postat av: Pontus

känns lite 1930 att tro att cannabis skadar folk...

2006-05-03 @ 10:05:15
Postat av: Jimmy

Jaha det behövs nog fler sidor som denna med information om risker och följder utav narkotika.Uppenbarligen verkar en del inte förstå hur farligt det är att hålla på med cannabis.Så länge det finns personer med väldigt lite vetskap om detta så måste nog informationen finnas. Jag tycker nog att "cadaver" som skrivit ett litet inlägg skulle behöva läsa allt som finns att till gå på reagera mera. Aldrig försent att lära sig lite till.Tänk på att cannabis kan ge sämre inlärningsförmåga och koncentrationsproblem. Hassela är inte något skämt utan finns på olika platser i Sverige.Går säkert att besöka och få en bild av, hur verksamheten fungerar.Glöm inte att cannabis kan ge försämrat när och långtidsminne.

2006-05-03 @ 21:08:27
Postat av: Henrik

Allvarliga samhällshotande fenomen såsom sämre inlärningsförmåga och koncentrationsproblem (samt mestadels reversibla kortvariga psykoser för några få människor) är skäl nog att kriminalisera många tusen annars mycket laglydiga människor. Hallå? Jag skulle skratta om det inte vore så allvarligt för de drabbade.

Visst är det farligt att hålla på med cannabis. Man kan hamna i fängelse. Man kan bli registrerad för det och därför får man inte körkort och jobb senare i livet. Cannabis kan alltså ruinera ens liv. Framför allt sker det dock genom lagstiftningen kring cannabis…

Ingen har någonsin dött på grund av cannabis i sig. Däremot vore det så klart väldigt dumt att förneka att ett fåtal personer använder för mycket cannabis och klarar inte av sina liv på grund av ett psykiskt beroende. Så vitt jag vet är ett beroende en sjukdom. Varför kriminaliserar man en sjukdom? Jag trodde alltid att man gjorde sådana saker bara på medeltiden…

Om man tänker efter lite kan man bara komma fram till två saker. 1. Ge hjälp de som behöver det. 2. Lämna i fred de andra 95 % som använder cannabis utan några problem.

2006-05-04 @ 20:24:21
Postat av: Andreas

Det är alltså reaktionärt att förespråka legalisering av hasch? Det förstås, det är väl så att en reaktionär är "för timid för att slåss och för stenad för att springa", eller hur det nu var Elbert Hubbard uttryckte det.

Då bloggens namn antyder en uppmaning till att reagera får vi väl anta att bloggposten innebär en reaktion mot ovan nämnda haschreaktion. Dock verkar det som att kommentarerna ovan bjuder på en del reaktioner på den inledande reaktionen på haschreaktionen, så det kanske skulle vara på sin plats med en motreaktion från bloggarens sida gentemot de förmodade haschreaktionärernas reaktion mot reaktionen mot haschreaktionen.

2006-05-26 @ 03:19:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0