Justitieutskottets ordförande irriterad efter uttalande om polisen av Bodström

Folkpartiets Johan Persson, ordförande i justitieutskottet är irriterad på justitieminister Thomas Bodström efter ett uttalande den senare gjorde i Landskrona igår kväll. I ett pressmeddelande idag sägs följande från folkpartiet

”Justitieministerns uttalande att de poliser som klagar på bristande resurser är de som presterar minst visar på häpnadsväckande dåligt ledarskap. Justitieministern försöker därmed att avsvära sig ansvaret för polisens bristande resurser och sätter samtidigt munkavel på svenska poliser.” Det säger Johan Pehrson (fp), ordförande i justitieutskottet och rättspolitisk talesman med anledning av att Thomas Bodström under en debatt i Landskrona i går kväll uttryckte att ”de poliser som klagar på bristande resurser oftast är de som presterar minst”.

”Svensk polis kan bli bättre och svensk polis kan bli mer effektiv än idag. Folkpartiet kommer tillsammans med allianspartierna att sjösätta våra förslag för detta efter en valseger i höst. Men vi vet också att svensk polis idag arbetar med en ekonomisk tvångströja kring sig och med bristande ledarskap och det kan aldrig enskilda polismän lastas för. Justitieministern menar uppenbarligen att poliser ska vara både stolta och nöjda, men även tysta. Med ett sådant ledarskap kommer svensk polis aldrig att bli bättre. Bodström målar upp en bild av att allt är bra som det är. Men faktum är att det fortfarande finns färre poliser i Sverige än när socialdemokraterna tillträdde för tolv år sedan. Under samma period har s-regeringen också lagt ner över hundra polisstationer. Detta har knappast ökat tryggheten för människor och bekräftar också den bild som flera poliser vittnar om.”

Läs också: Blir Sverige tryggare med Allians för Sverige?

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0