Unga reportrar och gediget kulturprogram under Sveriges EU-ordförandeskap

I dag, den 27 maj, presenterar EU-minister Cecilia Malmström och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth projektet Unga reportrar och kulturprogrammet för Sveriges ordförandeskap i EU.


Unga reportrar ger gymnasieelever möjlighet att bevaka Sveriges EU-ordförandeskap som journalister. 42 ungdomar från Jämtlands, Jönköpings, Kronobergs, Stockholms, Västerbottens, Västra Götalands och Skåne län - alltså de sju län som står värd för de informella ministerrådsmötena under hösten - har bjudits in till en avspark för projektet i Stockholm den 26-27 maj.


Att uppmuntra till dialog om hur EU påverkar människors vardag är en viktig del i vår kommunikation om ordförandeskapet. De här ungdomarna bidrar till det. Unga skriver för unga, och tanken är att eleverna ser mötena från sina perspektiv och skriver utifrån sina egna erfarenheter, säger Cecilia Malmström.


De unga reportrarna kommer bland annat att bevaka de elva informella ministermöten som hålls i Sverige nästa halvår. Men också ordförandeskapets invigningsfest på Skansen i Stockholm den 1 juli. Där kommer en mängd artister att uppträda, som Barbara Hendricks och Sofia Jannok.


Invigningsfesten är bara en i raden av många kulturevenemang som anordnas i och utanför Sverige under det svenska ordförandeskapet.


Konstutställningar, föreläsningar, artistuppträdanden, konserter, prisutdelningar, film, teater och musik kommer att synas både i Sverige och i resten av världen. Genom alla kulturutbyten och kultursamarbeten hoppas vi kunna ge den svenska publiken en bild av Europa - och den europeiska publiken en bild av Sverige, säger Lena Adelsohn Liljeroth.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0