Sverker Göranson blir ny överbefälhavare

Regeringen har idag den 6 mars utsett generallöjtnant Sverker Göranson till ny överbefälhavare att efterträda nuvarande överbefälhavare Håkan Syrén den 25 mars.


Sverker Göranson är generallöjtnant med bakgrund i armén. För närvarande är han chef för ledningsstaben i högkvarteret. Sverker Göranson har bred ledarerfarenhet, bland annat från internationell insats i Bosnien och ledande befattningar i Försvarsmakten.


Efter att ha tagit fram lämpliga kandidater har Försvarsdepartementet tagit hjälp av en extern rekryteringskonsult för att bedöma kandidaterna.


En central uppgift för den nye ÖB blir att genomföra försvarets nya inriktning, i enlighet med vårens proposition. Försvarsmakten och särskilt armén kommer de närmaste åren att genomgå en betydande reformering med övergång till stående och kontrakterade förband, samt flexibla bataljonsstridsgrupper. Förnyelsen kommer att kräva fortsatt nära samverkan mellan Regeringskansliet och Försvarsmakten.


Jag har tackat ja och gjort det med en stark känsla av ödmjukhet inför den ansvarsfulla och komplexa uppgiften att fortsätta leda Försvarsmakten in i framtiden, säger Sverker Göranson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0