Mer om det amerikanska marijuanahyckleriet



I november förra året godkände röstberättigade i Michigan i USA ett förslag som gör det möjligt för personer med vissa medicinska problem att röka marijuana. Ett beslut som går på tvärs mot den federala lagstiftningen som förbjuder odling, innehav och försäljning av marijuana, en lagstiftning som delstatslagstiftningen inte kan åsidosätta.


Så vad kommer nu att hända i Michigan. Jo, från och med den fjärde april i år tillåter den delstatliga lagstiftningen, fortfarande i strid mot den federala, att en licensierad marijuanamånglare får "betjäna" fem klienter och ha 60 plantor och 350 gram marijuana i ett avskilt, låst utrymme. Tala om möjligheter till omfattande försäljning till massor med "icke-patienter" utöver de fem "patienterna".


Ett problem är att marijuanamånglarna inte kan inhandla sina cannabisfrön legalt utan måste skaffa dom illegalt för att starta odlingen. "Tänkte inte på det", kanske USA:s justitieminister Holder kommer att säga inom en inte alltför avlägsen framtid.


Så vad kan vi förvänta oss i detta för marijuanamånglarna fantastiska drömläge? Jo att dessa, i omtanke om sin egen ekonomi, ansöker om att få bli licensierade månglare - pytsar ut lite röka till "patienterna" och säljer resten till andra intresserade.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0