FN-möte om kvinnors och mäns lika ansvar

Statssekreterare Christer Hallerby vid Integrations- och jämställdhetsdepartementet deltar i FN:s kvinnokommissions (CSW) kommande möte i New York. Han talar i generalförsamlingen onsdagen den 4 mars.


Huvudtemat för årets möte är en jämställd fördelning av ansvar mellan kvinnor och män, med ett särskilt fokus på hiv/aids.  Christer Hallerby kommer även att medverka vid flera seminarier i samband med mötet.


Det är angeläget att Sverige fortsätter driva på det internationella jämställdhetsarbetet. Många länder vill ta del av våra erfarenheter av att skapa möjligheter för en jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet. Vår föräldraförsäkring, barnomsorg och jämställdhetsbonus är viktiga inslag, liksom den kraftiga förstärkningen av jämställdhetspolitiken som regeringen genomfört under senare år, säger Christer Hallerby.


CSW är en av FN:s största årligen återkommande konferenser. Här möter regeringsrepresentanter från FN:s medlemsstater bland annat 5 000 representanter från olika ideella och frivilliga organisationer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0