Avtal om utbyte av information kommer att undertecknas med Caymanöarna

Sverige och Caymanöarna kommer att underteckna avtal om informationsutbyte på skatteområdet. Avtalet gör det möjligt för det svenska Skatteverket och Caymanöarnas skatteförvaltning att utbyta upplysningar i skatteärenden.


Planen är att avtalet om informationsutbyte ska undertecknas i april vid en ceremoni i Stockholm och just nu pågår en beredningsprocess i regeringskansliet för att avtalet ska kunna undertecknas. Avtalet kommer att offentliggöras i samband med undertecknandet.


Caymanöarna fortsätter härigenom att genomföra OECD:s standard för transparens och informationsutbyte på skatteområdet. De utbyter redan nu bankinformation automatiskt under EU:s sparandedirektiv.


Avtalet är resultatet av ett gemensamt nordiskt projekt. Syftet med projektet är att ingå avtal om utbyte av information med jurisdiktioner som har gjort åtaganden till OECD om ökad transparens och utbyte av information i skatteärenden. Tidigare har liknande avtal ingåtts med Isle of Man, Jersey och Guernsey. Långt framskridna förhandlingar pågår med bland annat Aruba, Bermuda, Brittiska Jungfruöarna och Nederländska Antillerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0