Alkoholmissbruk vanligt bland restauranganställda

81 procent av männen och 87 procent av kvinnorna har riskabla alkoholvanor. Var tredje man (33 procent) och ännu fler kvinnor, 40 procent, har så problematiska alkoholvanor att de skulle behöva behandling. 14 procent av männen och 16 procent av kvinnorna har så pass problematiska alkoholvanor att behandling inom specialistvården är direkt nödvändig. Det visar en studie om restauranganställdas alkoholvanor, som STAD presenterar på Krögarmässan i Stockholm idag.


Resultaten är naturligtvis mycket allvarliga, säger Håkan Leifman, chef för STAD. Ju allvarligare problem som redovisas i enkäten desto större skillnader är det mellan restauranganställda och övriga befolkningen. Dessutom är de som besvarat enkäten unga och många har redan hunnit få allvarliga alkoholproblem. Det är också i den yngsta gruppen, 20-25 år, som vi hittar de allvarligaste problemen.


Resultaten hämtas från en enkätundersökning bland krogpersonal som genomförts i Stockholms stad 2008-2009. I studien används AUDIT-enkäten där man svarar på tio frågor som rör dryckesvanor, konsekvenser av drickande och alkoholberoende.


Du kan läsa rapporten, Alkoholvanor bland restauranganställda i Stockholm, här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0