Stor konferens om narkotika i Norge

Norska hälso- och omsorgsdepartementet inbjuder till en konferens om narkotika med anledning av 100-årsjubileet av den första internationella opiumkommissionens möte.


Konferensen är gratis och öppen för alla.


Avsikten med konferensen är, enligt departementet, att belysa komplexiteten  i narkotikapolitiken - om sambandet mellan tillgång, efterfrågan och användning och behovet av ömsesidighet mellan internationella och nationella åtgärder.


Landets hälsovårdsminister, Bjarn Håkon Hanssen, som fått omfattande kritik för sin idé att introducera förskrivning av heroin i Norge är den person som har ansvaret för att samordna regeringens samlade insatser inom narkotikaområdet och han kommer i samband med konferensen att presentera regeringens narkotikapolitiska inställning i internationella sammanhang.


Presentationen kommer att redovisa förutsättningarna för narkotikapolitiken, formulerade mål och ställningstaganden.


Konferensen ska också, meddelar departementet ska också ses i ljuset av FN:s toppmöte om narkotika i mars 2009. Toppmötet är en uppföljning av FN:s specialsession, UNGASS, om narkotika 1998. Tanken är att toppmötet ska göra ett nytt politiskt uttalande om det internationella narkotikaarbetet.


Den som vill delta i konferensen anmäler sig till [email protected] . Eftersom utrymmet är begränsat gäller principen - först till kvarn...


Från svensk sida deltar den förre nationelle narkotikasamordnaren i Sverige, Björn Fries, som ska tala på temat "Effektiv narkotikapolitik, erfarenheter och rekommendationer" .


Tid

26 februari 09.30-15.00


Plats

DogA, Norsk design- og arkitektursenter, Hausmannsgate 16, Oslo


Programmet för hela konferensen hittar du här.


Torgny Peterson






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0