Polisstrategi FÖR narkotika!

Det finns poliser som inte orkar genomföra det de är satta att utföra - till exempel att bekämpa narkotika. En av dom är Jack Cole, som efter 26 års arbete hos New Jersey State Police och 14 år i samma delstats Narcotic Bureau numera ägnar sig åt att försöka få fler poliser att jobba för narkotika istället för emot.


Jobbet drivs av Cole och hans kamrater i LEAP (Law Enforcement Against Prohibition), där Cole är verkställande direktör, under det käcka mottot "You can get over an addiction but you will never get over a conviction."


För att ragga nya adepter till klubben bedriver Cole aktiv epostverksamhet där han deklarerar att jag är vittne till det usla misslyckandet av det amerikanska kriget mot droger och till de skräckscener förbudsåtgärderna har producerat.


Efter att sålunda ha förklarat sina "ädla" avsikter övergår Cole till att bjuda in den e-postmeddelandet riktar sig till och vederbörandes vänner att gå med i LEAP. Naturligtvis, säger Cole, bör alla som verkar för reformer av narkotikapolitiken och av fängelser liksom de som stöder harm reduction-åtgärder gå med i LEAP.


För att övertyga eventuellt uppgivna poliser om att dom kan ta det lugnt låter Cole vidare meddela att man inte tar betalt för medlemskap eller ber om några bidrag. Inte heller lämnar man ut namnet på någon till andra organisationer. Man behöver inte ens oroa sig för en massa e-post från LEAP och, som grädde på moset, garanterar vi att om LEAP:S mål drivs igenom kommer det att lösa nästan alla de problem din organisation arbetar med. Inte illa va? Som sagt - det kostar ingenting att bli medlem men å andra sidan, lite ångest ska tydligen varje uppgiven polisman få, såvida du inte vill ge ett bidrag eftersm för varje medlem vi kan räkna in ökar vår förmåga att få ekonomi.


Och när du som polis vill arrangera din alldeles egna uppgivenhetsturné kan LEAP hjälpa dig att ge publicitet åt dina mål och öka din trovärdighet genom att ge stöd åt dina mål vid möten som du själv väljer och där en föreläsning av en representant för upprätthållandet av lag och ordning kan betyda mycket för acceptansen bland allmänheten, media och politiker.


Vidare i texten säger Cole att en legaliserad reglering av narkotika kommer att göra slut på det våld och de egendomsbrott som är resultatet av förbudet mot narkotika. När detta väl är genomfört kan vi behandla narkotikamissbruk som ett hälsoproblem istället för som ett brottsproblem och rädda våra barns liv som vi nu offrar på detta hemska krigs altare. Det är bara ett glatt halleluja som saknas.


Sin egen förträfflighet i kampen för narkotika meddelar Cole genom att tala om att LEAP, som startades av fem poliser för fem år sedan nu har 10 000 medlemmar i USA och i 90 andra länder, vilket är passande eftersom amerikansk narkotikapolitik medför konsekvenser som drabbar hela världen.


LEAP:s 65 talare ger föreläsningar hos organisationer och myndigheter och, säger Cole, vi siktar in oss på grupper som handelskammare, Rotary, Lions och Kiwani-klubbar m fl. Varför, undrar någon? Jo, säger Cole, människorna i de organisationerna  är konservativa individer som för det mesta håller med de knarkkrigare som tycker att vi måste fortsätta kriget mot narkotika till vilket pris som helst. De är också mycket stabila medlemmar i lokalsamhället, de är människor som tillhör organisationer därför att dom vill åstadkomma det bästa för sina medmänniskor.Varenda en av dem kommer att rösta i vartenda val. Många formar politiken och om dom inte gör det kan dom påverka beslutsfattare och säga, "Vi har någon som du måste höra tala om drogpolitik." Vi tror att en överväldigande majoritet av dessa kommer att hålla med om LEAP:s mål vid slutet av vår föreläsning.


Vidare berättar Cole att ännu mer fantastiskt är det att vi nu deltar i nationella och internationella konferenser och håller reda på alla de vi talar med vid vår utställningsmonter. Efter att ha talat med dom man mot man har vi upptäckt att bara 6 procent vill fortsätta kriget mot narkotika, 14 procent har inte bestämt sig och förbluffande 80 procent håller med LEAP om att vi måste få ett slut på förbudet mot narkotika.


Som bevis på sin lyckade försäljningstaktik om arbetet för narkotika berättar Cole att talare från LEAP bemannade en utställningsmonter vid de tre senaste nationella konferenserna i Seattle, Nashville och Boston för delstatslagstiftare. Vi talade man mot man med 1 942 deltagare och 83 procent av dessa höll med om att vi borde legalisera narkotika - bara 6 procent ville fortsätta kriget mot narkotika och 11 procent hade inte bestämt sig.


Nu, säger Cole, handlar det om att övertyga lagstiftarna. Och hur gör man det? Cole har svaret: Sättet att göra det på är att visa dom att LEAP har ett stort medlemsantal. 2011 vill vi kunna säga att vi representerar 50 000 personer inom rättsväsendet som kräver ett slut på förbudet mot narkotika och en MILJON andra medborgare som håller med om att det är en korrekt politik. Om vi lyckas med det, kommer vi att övertyga lagstiftare om att ge sitt stöd till att få slut på förbudet.


Fortsättning följer och i väntan på den kan du ju alltid fundera på i vilken mån mottot "You can get over an addiction but you will never get over a conviction" har något med verkligheten att göra om narkotika skulle legaliseras.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0