Gäng slåss om knarkmarknaden inför OS i Kanada

2010 är det dags för vinter-OS i Kanada. Välkommen till British Columbia och den del av Kanada som har landets största ansamling av grupperingar som ägnar sig åt organiserad brottslighet.


Enligt tillgänglig information från flera källor i British Columbia är den senaste tidens ökning av gängrelaterad kriminalitet kopplad till strid om knarkmarknaden i regionen.


Klen tröst kanske för boende i och besökare till området, men förra veckan meddelade de styrande i British Columbia att man har för avsikt att anställa fler poliser och åklagare, föreslå tuffare lagstiftning, bygga fler fängelser och öppna fler domstolar.


Det är ingen tillfällighet att British Columbia i allmänhet och Vancouver i synnerhet har de narkotikaproblem de har. Med ett par drogpolitiskt inkompetenta borgmästare, Larry Campbell var den förste som drev en harm reduction inställning till narkotika hårt, är det inte förvånande att det ser ut som det gör. Det var Campbell som drev igenom öppnandet av den kommunala knarkarkvarten i Vancouver.


Vid en presskonferens i Whistler förra veckan ville IOK:s president Jacques Rougge inte kommentera det ökande våldet och vad det eventuellt kan komma att betyda i samband med OS nästa år. Vi lever i den verkliga världen, sa Rougge då.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0