Dansk lösning: Fritt hasch mot gängkriminalitet!?



Nog för att det finns mindre begåvade politiker men i dagarna tar det ansvariga borgarrådet för trafik och miljö i den danska huvudstaden, Klaus Bondam, priset.


Bondam anser att fritt hasch skulle minska problemen med den organiserade brottsligheten i Köpenhamn och säger sig vara beredd att införa knarkkaféer à la Holland. I all sin narkotikapolitiska naivitet och okunnighet tror samme Bondam att sådana inrättningar skulle sätta stopp för den illegala handeln med hasch och samtidigt resultera i ett slut på gängkrigen.


Bondam säger till Berlingske Tidende om sitt förslag, For det første kontrol og dernæst at slippe for, at der udkæmpes de her bandekrige, der jo egentlig handler om meget få mennesker, men som skaber utryghed for rigtig mange københavnere.


Att den holländska cannabishandeln frodas som aldrig förr verkar Bondam inte ha en aning om. Holland exporterar årligen omkring 500 ton marijuana till ett värde av 250 miljarder och naturligtvis har den organiserade brottsligheten ingenting med det att göra - eller hur Bondam?


Hur osedvanligt okunnig får man vara för att bli borgarråd i Köpenhamn?


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0