"Visst ska polisen göra sitt jobb"

Visst ska polisen göra sitt jobb och behandla alla lika inför lagen, kan vi läsa i en debattartikel i Expressen idag, och författaren fortsätter, men frågan är om de ska prioritera razzior hos kända utländska medborgare på genomresa i syfte att statuera exempel? Ska de ägna sig åt opinionsbildning och hur bra är de i så fall på det? Har särskilda resurser anslagits för ändamålet eller vilken annan av polisens verksamhet blir lidande av det här?


Att debattartikeln finns just i Expressen är inget att förundras över lika lite som Expressens okunskap om polisens arbete mot narkotika.


Under en intervju i samband med ett seminarium om cannabis i Visby under Almedalsveckan 2007 sa en av Expressens ledarskribenter, Sakine Madon, att hon vill avkriminalisera bruk och innehav. 

Med anledning av hennes uttalande ringde jag upp Madon för att få en intervju, men Madon var inte intresserad och meddelade att hon inte hade lust att lägga mer tid på frågan. På fråga om hennes uttalanden i intervjun var privata åsikter, hänvisade hon till Anna Dahlberg på Expressens ledarredaktion. 

Jag kontaktade Anna Dahlberg, som tjänstgjorde som tillförordnad chef för Expressens ledarredaktion, och undrade om hon kunde medverka i en direktsänd intervju. Dahlberg sa sig heller inte kunna medverka då hon av olika skäl inte hade tid.  

Dahlberg besvarade min fråga om Expressens ledarredaktion står bakom Madons uttalande och eftersom hon inte kunde/inte hade lust/inte ville medverka i direktsändning bad jag att få citera hennes svar, som i klartext lyder:  

Expressens ledarredaktion ställer sig bakom kravet på avkriminalisering av bruk och personligt innehav av narkotika. På direkt fråga om detta gäller all narkotika, svarade Dahlberg ja. 

Ett sådant uttalande förvånar säkerligen ett stort antal Expressen-läsare och andra och ger fog för en undran om inte Expressens ledarredaktion är en del av narkotikaproblemet snarare än en del av lösningen på samma problem.  


Medarbetare på Expressen skulle förmodligen kunna lära sig ett och annat på World Forum Against Drugs i Stockholm nästa vecka.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0