Svensk modell mot prostitution och trafficking sprids

Regeringen ger Svenska institutet i uppdrag att ta fram besöksprogram för utländska nyckelaktörer som vill studera arbetet i Sverige med att förebygga och bekämpa prostitution och handel med människor för sexuella ändamål. Svenska institutet ska också genomföra presentationer i utlandet. Sammanlagt får Svenska institutet använda 14,7 miljoner under 2008-2010.


Det finns ett stort intresse utomlands för hur Sverige arbetar med jämställdhet och sociala problem. Därför är det bra att Svenska institutet kan hjälpa till att sprida goda exempel, säger utrikesminister Carl Bildt.


Regeringen satsar mycket på att motarbeta prostitution och trafficking. Norge har just tagit efter den svenska sexköpslagen, och andra länder funderar på det. Jag är glad över att andra länder ser Sverige som en förebild, säger integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.


Satsningen ingår som en av 36 åtgärder i regeringens handlingsplan mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Handlingsplanen presenterades i juli i år. Den är inriktad på skydd och stöd till de utsatta, förebyggande arbete, stärkt rättsväsende, förbättrad samverkan och ökad kunskap. Totalt beräknas handlingsplanen kosta 213 miljoner kronor fram till 2010.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0