Om kontrolluppgifter

Slopad skyldighet att lämna kontrolluppgift om tillgångar och skulder samt ändrat innehåll i kontrolluppgiften om betalningar till och från utlandet.


Regeringen föreslår att skyldigheten att lämna kontrolluppgifter om tillgångar och skulder ska tas bort. Dessutom föreslås ett ändrat innehåll i kontrolluppgiften om betalningar till och från utlandet. Förslagen har idag överlämnats i en proposition till riksdagen.


Eftersom förmögenhetsskatten avskaffades den 1 januari 2007 föreslår regeringen att slopa skyldigheten att lämna kontrolluppgifter om tillgångar och skulder som tidigare låg till grund för förmögenhetsbeskattningen. Det innebär att kontrolluppgifter inte längre behöver lämnas om bland annat fordringsrätter och innehav av aktier.


Regeringen föreslår samtidigt att innehållet i kontrolluppgiften om betalningar till och från utlandet ändras. Föreslaget innebär bland annat att betalningens belopp ska anges i använd valuta istället för i kronor och att man vid betalningar från utlandet inte behöver ange vad betalningen avser.


Förändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2009.


Läs också:

Slopad kontrolluppgiftsskyldighet rörande tillgångar och skulder, m.m. prop 2008/09:44


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0