SNPF:s konferens i Karlstad - Torgny Peterson



Under första konferensdagen redovisade Torgny Peterson från ReageraMera några glimtar från den nationella och internationella narkotikasituationen, bland annat med tonvikt på cannabissituationen i Sverige, Norge, Nederländerna och Storbritannien och den högaktuella diskussionen om klassificering av cannabis, bland annat i Storbritannien.


I sitt anförande berörde han också produktionen av opiumvallmo i Afghanistan och studien från svenska Tull-Kust, Den osynliga lönsamheten - Tullens beslag av heroin och amfetamin ur ett socioekonomiskt perspektiv, som presenteras onsdag 14 maj.


Torgny Peterson tog också upp legaliseringsrörelsen, den kraftiga ökningen av mängden internetapotek, som mer eller mindre urskillningslöst säljer narkotikaklassade preparat och andra läkemedel via nätet. Han berörde också förekomsten och lättillgängligheten av nya, ännu inte klassade droger, via internet.


Användningen av kokain i Sverige ökar, konstaterade han och det finns anledning att vara vaksam på den fortsatta utvecklingen i kokainproducerande länder som Peru, Bolivia och Colombia.


Med hänvisning till vad som hände i Mexico i igår erinrade han slutligen om att det polisiära arbetet mot narkotika inte är helt ofarligt. I Mexico mördades igår Edgar Millan Gomez, samordnare av Mexicos nationella polisoperationer mot narkotikasmugglare. 2007 skedde 2 500 drogrelaterade mord i Mexico. Hittills i år har 1 100 sådana mord skett.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0