Bengt Svenson ny rikspolischef



Regeringen har idag utsett Bengt Svenson till ny rikspolischef. Han tillträder tjänsten med omedelbar verkan. Bengt Svenson har varit tillförordnad rikspolischef sedan den 1 januari 2008.
 

Bengt Svenson är en erfaren chef med lång och gedigen bakgrund inom polisen. Han är på många sätt ett föredöme som chef och ledare, säger justitieminister Beatrice Ask i regeringens pressmeddelande.


Jag är oerhört stolt och känner stor entusiasm över uppdraget. Jag kommer tillsammans med länspolismästarna leda svensk polis med målet att vår polis ska bli lokalt förankrad, effektiv och synlig, säger Bengt Svenson.


Bengt Svenson har arbetat inom Polisen sedan 1982. Han är jurist och har gått polischefsutbildningen. Senast var han chef för polisavdelningen på Rikspolisstyrelsen och tidigare har han bland annat varit länspolismästare i Örebro.

Närmast behöver polisen ett avrapporterings- och utredningsstöd. Med ett mobilt sådant kommer polisen få större förutsättningar att jobba nära där brott begås, säger Bengt Svenson.


Bengt Svensons CV


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0