Tvång till knark eller tvång till frihet från knark

Gratis heroin är på modet bland de som resignerat inför narkotikamissbruket. I Danmark anvisar politikerna 70 miljoner kronor för att underlätta heroinisternas fortsatta missbruk och i Norge vill Oslo Venstre dela ut heroin på recept.


Om man nu som politiker är 'modig' nog att underlätta fortsatt missbruk så kanske det finns någon politiker som är 'modig' nog att underlätta tillgång till tvångsvård med meningsfullt innehåll - sjuk- och hälsovård, utbildning, arbete, studier, skuldsanering mm. Att bara låsa in folk utan konstruktiva åtgärder är lika meningslöst, om än mindre skadligt, som att dela ut heroin.


Snart börjar väl kokainisterna knorra och undra varför inte dom får gratis kokain. Antagligen finns det ett antal knäppgökar som anser att också det skulle vara en strålande idé.


Svenska beslutsfattare står på sig och har den, i knarklegaliserarnas trånga värld, besynnerliga idén att det ska vara svårt att få ta i narkotika och lätt att få vård. Det finns mycket i övrigt att önska beträffande svensk narkomanvård och nuvarande insatser mot narkotika, men de danska respektive norska förslagen om heroin till heroinister är en del av narkotikaproblemet och inte en del av lösningen.


Läs också:

Vil dele ut gratis heroin


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Samson Jonsson

Om det vore så att man
fick vård så vore det bra men det handlar om var du bor och hur länge de bott där.
Hade en vän som är död nu han flyttade till en ny stad för att helt börja om(flyttade från norra till södra Sverige)
Blev nekad vård tre ggr sedan tog han en överdosinte pga knarket utan för att han inte orkade jaga drogen mer,det är jakten som dödar de flesta:(.
Serige står på sig!!!! Ha ha vilket skämt det här landet är!!!

2008-03-18 @ 10:28:20
Postat av: Torgny Peterson

Som sagt - Det finns mycket i övrigt att önska beträffande svensk narkomanvård och nuvarande insatser mot narkotika. Det ska vara svårt att knarka och lätt att få vård, inte tvärtom.

2008-03-18 @ 13:22:43
Postat av: Hans

Faktum är att man utomlandslands (se tex Holland) erkänner drogproblematiken som en hälsofråga och inte en polisiär sådan. Vilket det naturligtvis också först och främst borde ses som här också.

I dagsläget, i Sverige är det vad du än inbillar dig själv, lätt att få tag på narkotika och svårt att få bra vård. Stigmatiseringen av "missbrukare" genom tex orimligt tuffa straff gör inte saken bättre. Hur ska man någonsin kunna komma in i samhället igen när har blivit stämplad som missbrukare och kriminell? Detta bildar såklart ett utanförskap per automatik och därmed också en uppsjö av problem. Problem och frågar som tyvärr är smärtsamt tydliga i dagens Sverige med HIV-epidimier, överdoserande missburkare och kriminalitet som i slutändan drabbar alla och kostar samhället enorma belopp.

2008-03-19 @ 09:56:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0