Framgångsrik insats mot narkotikabrottslighet bland ungdomar

Polisen i Kalmar län kommer under de närmaste åren att bl.a. fokusera på ungdomskriminalitet. Syftet är att förebygga och förhindra att ungdomar genom bl.a. bruk av narkotika och alkohol dras in i mer omfattande kriminell verksamhet.


Som ett led i denna satsning har det i Polisens nya organisation inrättats ett särskilt  ungdomsteam i Kalmar - Polisteam Kalmar 4.


Teamet har under januari och februari månad genomfört en planlagd insats för att bl.a. uppdaga narkotikabrottslighet bland ungdomar som är under 18 år.

Den aktuella insatsen har lett fram till:

att sexton Kalmar-ungdomar i ålderskategorin 14-17 år nu är misstänkta för narkotikabrott


att en vuxen person häktats misstänkt för grovt narkotikabrott


att 7,1 kg cannabis tagits i beslag.


Utredningen av det grova narkotikabrottet har skett i samverkan med KUT/Span-team grova brott.


Mer information om den planlagda insatsen lämnas vid en pressinformation i Polishuset i Kalmar tisdagen den 11 mars kl 14.00.


Vid pressinformationen deltar tf teamchefen för ungdomsteamet Anna Wirblad, ungdomspolisen Markus Tinnert, brottsutredaren grova brott Håkan Olofsson, ungdomsåklagaren Hans Ranholm samt chefen för operativa avdelningen Ulf Ericsson.


Ytterligare information lämnas av informationschefen vid Polismyndigheten i Kalmar län Sven-Erik Karlson, 0480-45 60 20 eller 070-699 72 18.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0