Full (fart) i Hultsfred

Dags för Hultsfredsfestival igen. Mycket musik, mycket folk och flera brott.


Polisen i Kalmar län meddelar att ledningen för Rockparty har satt ett max antal besökare till 28 500 enligt de uppgifter som lämnats till polisen.


Polisens kommendering har påbörjats i liten skala för att vara upp i den nivå som bedöms erforderligt på torsdag den 12 juni. Polisen kommer att få förstärkning från samarbetsparterna inom Sydsamverkan samt med ryttare från Malmö.  Polisen kommer att använda den kommunikativa metoden och på det viset arbeta med hög grad av service, låg toleransnivå vad gäller brott och ordningsstörningar.


Spaningsgrupper kommer att finnas på plats och spaning mot narkotikabrott kommer att vara en av uppgifter för dessa grupper av poliser.


Trafikpoliser kommer under hela veckan att finnas i Hultsfred för att kontrollera bilförares nykterhet när dessa kommer till och åker från festivalen.


Polisens kommenderingsledning finns inne på polisstationen i Hultsfred. Det kommer också att finnas mobil operativ fältstab som snabbt kan ta ledningen över verksamhet som kräver minutoperativa insatser från polisens sida.


11 juni rapporterade polisen följande:


* I natt, någon gång mellan kl. 02:00-03:00 har en flicka född 1992 och hemmahörande i Virserum anmält att hon våldtagits av en man född 1990 och hemmahörande i Stockholms län. Flickan är för närvarande föremål för läkarundersökning på sjukhuset i Västervik. Den misstänkte gärningsmannen är gripen och förd till Polishuset i Oskarshamn där han för närvarande är föremål för förhör om vad som inträffat.
Detta är vad som är känt just i nuläget.

* En funktionär vid Rockfestivalen i Hultsfred har under natten gjort sig skyldig till grovt rattfylleri genom att han kört bil kraftigt påverkad och därvid kört ner vägskylt och kört i diket.
Mannen har varit föremål för rattfylleriundersökning. Vidare var personen så full att han fick läggas i arrest för tillnyktring.

* Två personer, kända av polisen har på campingområdet misshandlat en annan person. Omfattning av skador och andra omständigheter är inte kända för närvarande.

* Två personer har ertappats för ringa narkotikabrott enär dom misstänks har brukat narkotika.


P.S. Den man, född 1990, som nämns i samband med den anmälda våldtäkten har nu frigivits, meddelar polisen i Kalmar län. D.S.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0