Regeringsbeslut om nya chefer

Katri Linna blir chef för nya diskrimineringsmyndigheten och ny DO

Regeringen har beslutat att anställa Katri Linna som generaldirektör i Regeringskansliet med uppgift att förbereda inrättandet av den nya ombudsmannamyndigheten (DO). Den 1 januari 2009 slås de befintliga myndigheterna DO, HomO, HO och JämO ihop till en ny myndighet.


Katri Linna ska under hösten 2008 leda processen med sammanslagningen för att den 1 januari 2009 tillträda som ny myndighetschef och DO.


Katri Linna, som är född 1960, är jurist och har varit ombudsman mot etnisk diskriminering sedan 2005. Hon har en bakgrund som chefsjurist vid SIF och HTF, kanslichef vid DO och ställföreträdande DO, förbundsjurist vid LO-TCO Rättsskydd AB och jurist och notarie vid advokatbyrå, tingsrätt och kronofogdemyndighet. Linna har och har haft en rad expert- och utredningsuppdrag liksom internationella åtaganden.


Ny rektor vid Försvarshögskolan

Regeringen har anställt professor Mats Ericson som rektor vid Försvarshögskolan. Förordnandet sträcker sig från den 11 augusti 2008 till den 10 augusti 2014.


Ericson kommer närmast från tjänsten som rektor på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. 2002-2005 var han generaldirektör för Myndigheten för Sveriges nätuniversitet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0