Radioprogrammet ReageraMera torsdag 10 juli



Under Almedalsveckan sänds programmet ReageraMera dagligen 14.00 och torsdag 10 juli och fredag 11 juli också ett program som börjar 10.00. Eventuella ändringar/programinformation meddelas på den här bloggen.


Medverkande i radioprogrammet ReageraMera torsdag 10 juli


10.00

Dan Paulsen, informationsansvarig hos Polismyndigheten Gotland, rapporterar direkt från studion om polisens verksamhet på Gotland det senaste dygnet.

  

Olof Petersson, professor i statsvetenskap, forskningsledare vid SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle)


Klockan 12.00 idag (Kongresshallen Wisby Strand Lokal: Viklau) börjar seminariet Folkets röst då årets rapport från SNS demokratiråd presenteras - en rapport som analyserar hur medierna fungerar som folkets röst.


Olof Petersson finns med i studion för att diskutera om medierna har blivit folkets främsta företrädare. I rapporten konstaterar författarna att opinionsmätningar idag är ett viktigt inslag i den politiska vardagen, men frågan är hur medierna fungerar som förmedlare av folkets röst.


Debatten om opinionsundersökningar handlar i mycket om mätningarnas betydelse för demokratin. Den optimistiska bilden framhäver opinionsundersökningarna som ett redskap i demokratins tjänst. Den mörka bilden ser däremot opinionsundersökningarna som en fara för demokratin.


14.00
Ingvar Nilsson, nationalekonom

Enligt en brittisk regeringsstudie kostar en missbrukare under sin livstid skattebetalarna mer än 9,5 miljoner kronor, en kostnad som skulle kunna reduceras med närmare 8,7 miljoner kronor om en framgångsrik vård kunde genomföras fram till 21 års ålder, rapporterade BBC nyligen.


Lönar sig då preventiva och andra insatser i Sverige för att förebygga t ex ungas brott eller lönar sig behandling med metadon eller genomtänkta kommunala projekt med ett helhetsgrepp på tillvaron?


Ingvar Nilsson finns i studion för att berätta om varför den här sortens studier är viktiga, hur enorma summor pengar kan sparas utan att göra avkall på kvalité utan tvärtom höja kvalitén i arbetet. Låter det för bra för att vara sant? Döm själv!


Programmen sänds live via FM-nätet (89,2) på Gotland och för dig som inte bor eller gästar Gotland går det utmärkt att höra direktsändningarna via internet på http://www.wisbyfm.se/.

Programledare: Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0