Göran Hägglund riktade omfattande kritik mot Sverigedemokraterna i Almedalen


Kristdemokraternas partiledare, Göran Hägglund, talade klartext om Sverigedemokraterna i Almedalen ikväll och sa bland annat att Sverigedemokraterna har tydliga främlingsfientliga drag. Partiet försöker nu bli rumsrent och salongsfähigt genom att nödtorftigt skyla den bruna färgen. De säger sig numera stå för de mänskliga fri- och rättigheterna. Men det finns inga skäl att tro dem! Det var inte många år sedan medlemmar i just det partiet dök upp i naziuniform och gjorde hitlerhälsning på partimöten. Till slut var de tvungna att förbjuda sina medlemmar att bära naziuniform vid partiets arrangemang. Det partiet vill nu ta plats i Sveriges riksdag.


Hägglund talade mycket om välfärdssamhället och behovet av trygghet, om familjen och äldrevården och i likhet med andra partiledare tog han också upp problemen i Östersjön.



C. Hanefalk

Avslutningsvis konstaterade Hägglund att Alliansregeringen fattat en lång rad beslut. En del tuffa. Men alla syftar till ett samhälle som är sammanhållet. Att alla får möjlighet att bidra. Så har en politik som blundade för ett växande utanförskap ersatts. Ersatts av ett tålmodigt och krävande men likväl nödvändigt arbete för att återupprätta det som varit välfärdssamhällets grund. Personligt ansvar och engagemang. Gemenskap mellan människor. Arbete och företagsamhet. Så, mina vänner, skapar vi ett tryggare Sverige.


Du kan läsa Göran Hägglunds tal i Almedalen här.


Senare kan du också ta del av retorikexperten Christer Hanefalks analys av Hägglunds anförande på den här bloggen.


Enligt polisens uppskattningar lyssnade  omkring 1 400 åhörare på Göran Hägglunds tal i Almedalen ikväll.



Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0