Beslag av narkotika i Norge första halvåret 2008

Tullen i Norge gjorde under de första sex månaderna i år över 1 000 beslag av narkotika. Norska tullverket konstaterar att det skett en avsevärd ökning av beslag av amfetamin, heroin, cannabis och khat i jämförelse med första halvåret 2007.


Narkotikatrycket mot Norges gränser ökar. Första halvåret beslagtog tullpersonal stora mängder amfetamin, kokain, heroin, cannabis och khat, säger tulldirektören Bjørn Rose. Ökningen av beslagtagen narkotika bekräftar att det smugglas allt mer. Det ger anledning till oro, men det visar också att tullen håller stånd i kampen mot den internationella narkotikakriminaliteten.


Största amfetaminbeslaget någonsin i Norge

I en gemensam aktion mellan tullregionerna Oslo-Akershus och Øst-Norge beslagtogs 116 kilo amfetamin i Oslo 28 januari i år. Totalt togs 226 kilo amfetamin i beslag under första halvåret i år vilket är dubbelt så mycket i jämförelse med första halvåret 2007.


Ny heroinvåg

Efter en "torrperiod" när det gäller beslag av heroin i Nordeuropa förra året, har norsk tull återigen tagit heroin i beslag och heroinbeslagen de första sex månaderna i år är väsentligt större än de beslag som gjordes under hela förra året.


Övriga beslag

Gjorda beslag under årets sex första månader omfattar också 21 kilo kokain, 26 kilo heroin, 296 kilo cannabis  och fem ton khat. Det uppskattade värdet av den beslagtagna narkotikan på gatunivå uppgår till 2oo miljoner kronor.


Beslagsstatistik för 2008
Amfetamin
Kokain
Heroin
Cannabis
Khat
Valuta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0