Ny utställning om brott på internet

35181-237
Internetutställning på Polismuseet

Polismuseet har öppnat en ny tillfällig utställning om brott på Internet. Utställningen berättar om olika brott som man kan råka ut för på Internet och lyfter fram hur polisen arbetar. Besökaren får också goda råd om hur man kan skydda sig från brott. 


Internets möjligheter att nå massor av människor snabbt och samtidigt har också medfört ökad brottslighet. Polismuseets nya utställning, Brott på Internet, beskriver Internets utveckling ur ett historiskt och tekniskt perspektiv och lyfter fram hur brottsligheten på nätet har utvecklats. Här beskrivs också vad polisen gör för att bekämpa brott som begås på Internet.

En ordlista ger besökaren möjlighet att förstå skillnaden mellan phishing, skimming, spam och andra begrepp som dyker upp allt oftare omkring oss.


I utställningen finns också bland annat en fallbeskrivning av den så kallade Alexandramannen. Mannen, som kallade sig för Alexandra när han var på Internet, lurade unga flickor att ha kontakt med och träffa honom. Han dömdes till tio års fängelse.

Utställningen riktar sig först och främst till vuxna och föräldrar som inte förstår vad deras barn sysslar med på skärmen.


Andra utställningar

Passar uniformen?

Bilden av Polisen

Brottsspår

Barnutställningen Polis, polis...

Fotogalleriet: Kosovo - en mission efter kriget


Polismuseet ligger på Museivägen 7, bredvid Tekniska museet på Gärdet i Stockholm. Buss 69 stannar precis i närheten av Polismuseets entré. Tel: 08 504 471 00


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0