Killar - temat i nya GLÖD



Det handlar om killar i nya numret av ungdomstidningen GLÖD. Killsnack, killkropp och vad vi gillar med killar. GLÖD har dessutom fått ett nytt utseende.

Temat killar kom till som en reaktion på medias svartmålning av unga män som många upplever som orättvis och kränkande. Temat arbetades fram tillsammans med ungdomar i åldern 15 - 17 år och innehållet i tidningen tas alltid fram i samarbete med ungdomar.

Årets första nummer har också ett nytt utseende. Den nya formen ska vara ännu mer lättläst.

Ur innehållet i första numret 2008

Killsnack
Fyra killar i ettan på gymnasiet svarar på läsarnas närgångna frågor, som till exempel: "Hur ofta tänker ni på sex?" och "Varför ska en del killar vara så macho?"

Killkroppen
Journalisten och författaren till boken Kukbruk svarar på de vanligaste frågorna om killars kroppar.

Vad vi gillar med killar
Tjejer och killar listar det bästa med killar. Ett exempel: "Dom är så himla charmiga och bara helt underbara. Man har alltid kul när en kille är med. Dom är de underbaraste varelserna på jorden, efter tjejer så klart". /Nina

Första gången
På högstadiet drömde han om att ha sex med någon han verkligen var kär i. Men till slut ville han bara få det gjort. Glöd har träffat Roni Saleh som berättar om första gången han gjorde "det".

Tidningen GLÖD finns på hälften av landets högstadie- och gymnasieskolor samt ungdomsmottagningar och är gratis mot porto.

GLÖD riktar sig till unga i åldern 13-19 år och tar upp sex och samlevnad och psykisk hälsa. Ambitionen är att sätta in frågorna i ett större sammanhang och vara ett alternativ till andra ungdomstidningar.

Läs mer:

http://www.glod.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0