"Nya kvastar sopa bäst"?

Ny länspolismästare i Västra Götaland

Regeringen har utsett Mats Löfving till ny länspolismästare i Västra Götaland.


Mats Löfving är utbildad polis. Han har avlagt juris kandidat-examen och är tingsmeriterad vid Motala tingsrätt.


Åren 1991-93 genomgick han polischefsutbildning. Efter utbildningen tjänstgjorde han ett halvår som tf polisintendent i Skaraborgs län, framförallt i Mariestad.


Mats Löfving har innehaft ett antal olika befattningar inom polisen, varav flera chefsbefattningar. Han var biträdande länspolismästare vid Polismyndigheten i Östergötlands län åren 2001-03 och biträdande operativ ledare och chef för kriminalpolisen i Norrköping 1995-98. Han har också gjort stabstjänstgöring vid Rikspolisstyrelsens verksledning. Sedan den 1 juli 2004 är Mats Löfving länspolismästare vid Polismyndigheten i Östergötlands län.


Under åren 1999-2001 var Mats Löfving ämnessakkunnig, ämnesråd och biträdande enhetschef vid polisenheten på Justitiedepartementet.


Mats Löfving har deltagit i några statliga utredningar, bland annat som expert i utredningen om en översyn av missbruks- och beroendevården.


Mats Löfving tillträder sin nya anställning den 1 februari 2009.


Ny överdirektör vid Rikspolisstyrelsen

Regeringen har utsett Maria Bredberg Pettersson till ny överdirektör vid Rikspolisstyrelsen.


Maria Bredberg Petterson avlade juris kandidat-examen 1985. Hon genomgick landskanslistutbildning som avslutades 1987 och har gått ett flertal chefsutbildningar.


Maria har innehaft ett flertal chefsbefattningar inom skatteförvaltningen i Stockholm. Mellan 1994-1997 arbetade Maria som trainee och handläggare på Riksskatteverket.


Under 1997-2000 var Maria handläggare och kontaktperson på Finansdepartementets budgetavdelning med ansvar för bland annat utgiftsområde 4 rättsväsendet.


År 2000 anställdes Maria Bredberg Pettersson som chef för skatteavdelningens controllerenhet vid Riksskatteverket/Skatteverket och blev senare chef för planeringsenheten vid Skatteverkets huvudkontor. 2006 återgick Maria Bredberg Pettersson till Regeringskansliet som departementsråd och chef för budgetsekretariatet på Näringsdepartementet.


Sedan 2007 har Maria Bredberg Pettersson varit departementsråd och chef för Sekretariatet för strategisk samordning inom Näringsdepartementet.


Maria Bredberg Pettersson har deltagit som expert i Styrutredningen och i kommittén om översyn av polisväsendets ledningsorganisation. Hon är för närvarande expert i Trafikverksutredningen. Maria Bredberg Pettersson har också suttit med i referensgruppen till Förvaltningskommittén.


Maria Bredberg Pettersson tillträder sin nya anställning den 1 februari 2009.


Ny generaldirektör för Försäkringskassan

Regeringen har utsett Adriana Lender till ny generaldirektör och chef för Försäkringskassan. Hon efterträder därmed Curt Malmborg som varit generaldirektör för Försäkringskassan sedan 2005.


Adriana Lender har varit tjänstledig från sin tjänst som överdirektör på Försäkringskassan. Hon har under det senaste året arbetat som utredare på Socialdepartementet med att genomföra en översyn av aktivitetsersättningen. Dessförinnan var Adriana Lender avdelningschef för Pension Riksförsäkringsverket (RFV). Och hon har mellan 1990-1999 arbetat som avdelningschef för Traditionell Försäkring SEB/Trygg Hansa. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och född 1944.


Adriana Lender tillträder den 1 januari.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0