Fremskrittspartiet överväger distribution av gratis heroin

Norska Fremskrittspartiet ställer sig inte helt avvisande till att leverera gratis heroin till så kallade tunga narkomaner.


För att lära sig mer om huruvida gratis heroin till heroinister är en bra idé skickar man nu en medlem av partiet till Schweiz för att titta närmare på det schweiziska projektet, som i flera omgångar dömts ut av FN;s internationella narkotikakontrollbyrå (INCB). Många politiker tänker på nästa val och sätter upp fingrarna i luften för att känna åt vilket håll det blåser och just nu är det i vissa kretsar "inne" med en positiv hållning till att underlätta fortsatt missbruk och beroende med hjälp av gratisheroin till heroinisterna.


Ett av argumenten som förs fram till förmån för ett projekt med gratis heroin är att "patienterna" har en tendens att fullfölja "behandlingen", något som inte alltid är givet i andra behandlingssammanhang. Det krävs ingen spetsvetenskap för att konstatera att en aktiv heroinist gärna stannar kvar i ett projekt där han/hon får den narkotika han är beroende av gratis.


Kanske är det snart dags för norska Fremskrittspartiet att föreslå att grava alkoholmissbrukare borde få en gratis pava whisky eller annan lämplig dryck dagligen för att upprätthålla beroendet och missbruket.


Läs också:

Om narkotikasituationen i Norge

Lyckad behandling? Heroinister stannar kvar när dom får heroin

Norska Narkotikapolisföreningens årskonferens


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0