Senaste nytt från Rikspolisstyrelsen

Här följer ett axplock av nyheter förmedlade av Rikspolisstyrelsen:


Förtroendet för polisen är stort

Polisen är tillsammans med sjukvården den samhällsverksamhet som medborgarna har störst förtroende för. Jag tror att de flesta människor inser att vårt arbete i många avseenden är svårt och bedömer oss därefter, skriver tf rikspolischefen, Bengt Svenson.


Nationella insatsstyrkan under ytan

Nyligen dök poliser från Nationella insatsstyrkan i Arbogaån. De var på jakt efter en hammare som användes vid mordet på två små barn i Arboga. Tidningen Svensk Polis följde dykarnas arbete på plats.


Offensiv jakt på ekobrottslingar

Traditionellt spaningsarbete, avlyssning och kartläggning av misstänkta. Numera bekämpas ekobrott med samma metoder som narkotikabrott. Att "go for the money" är ett viktigt sätt att slå mot den organiserade brottsligheten.


Polisutbildningen föreslås bli högskoleutbildning

Behovet av poliser med en individuell förmåga att självständigt och kritiskt göra bedömningar och lösa problem måste tillgodoses. Därför föreslår regeringens särskilda utredare att polisutbildningen blir en treårig yrkesutbildning som omfattar 180 högskolepoäng.


Granskning visar brister i polisens hantering av beslag

Genom att täppa till luckor i lagstiftningen, genom utbildning och bättre datasystem kan polisens hantering av föremål som tagits i beslag förbättras. Det visar Rikspolisstyrelsens granskning av verksamheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0