Om (om)klassificering av cannabis



Den här månaden kommer den brittiska regeringens rådgivande organ i drogfrågor, ACMD (The Advisory Council on the Misuse of Drugs), att avge sitt yttrande om cannabis ska uppklassificeras från klass C till klass B.


BBC avslöjar redan nu att ACMD kommer att rekommendera regeringen att inte uppklassificera cannabis. Ett sådant beslut är inte oväntat. Med tanke på hur ACMD resonerat om cannabis tidigare är det föga troligt att de skulle ändra inställning efter att redan två gånger tidigare ha sagt nej till en uppklassificering.


Kraven på uppklassificering är dock starka i Storbritannien så det finns ingen anledning att bli förvånad om en uppklassificering blir aktuell - något som också stöds av landets premiärminister Gordon Brown.


Efter den nedklassificering av cannabis som skedde under den tidigare inrikesministern David Blunkett har både produktion och användning av cannabis eskalerat i landet. Vietnamesiska intressen har visat sig ligga bakom ett mycket stort antal av de storskaliga cannabisfabriker som polisen 'sprängt' under senaste året.


Du hittar flera artiklar om ACMD om du skriver förkortningen i den här bloggens sökruta.

  

Läs också:

Storbritanniens premiärminister uttalar tydligt stöd för uppklassificering av cannabis


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0