Nytt nummer av BRIS-tidningen - Tema:Familjekonflikter

Barn som hör och ser våld i hemmet är inte vittnen till våld. De lever i det och är utsatta för det. Våld i hemmet är därför en form av psykisk misshandel av barnen. Det berättar Maria Eriksson, forskare vid sociologiska institutionen vid Uppsala Universitet i det senaste numret av BRIS-tidningen, tema Familjekonflikter.

I det senaste numret av BRIS-tidningen fördjupas temat Familjekonflikter.

Familjekonflikter är den enskilt största anledningen till att barn kontaktar BRIS. De berättar om allt från skilsmässokonflikter till misshandel och föräldrar som missbrukar.

BRIS-tidningen berättar om familjekonflikter ur barnets perspektiv. Vad händer med barnet när familjen brister? Vilket stöd söker barnet av vuxenvärlden? Och vad kan samhället göra för att stödja barnen?

I Tema Familjekonflikter medverkar bland annat:
Madeleine Cocozza, socionom och medicine doktor, som utifrån sin forskning anser att samhällets skyddssystem för barn som far illa inte fungerar. Istället kräver hon en barnskyddsmyndighet baserad på tvärvetenskaplig kunskap.

Sten Lundqvist, verksamhetschef vid Barn- och ungdomspsykiatrin, om varför konsekvenserna för barnen är svåra att förutse när familjen präglas av våld och konflikter.

Cecilia Modig, chef Rädda Barnens Centrum för barn och ungdomar i kris och psykolog Sophie Arnö om varför även barn behöver familjerådgivning.

Kari Killén, socionom och forskare emerita, om varför den lyckliga skilsmässan är den värsta för barnet.

Stephan Yüceyatak, programledare på Sveriges Television, om varför barn är som diamanter.

BRIS-tidningen går att beställas via http://www.bris.se/, eller via telefon, 08-598 888 00.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0