Mer om klassificering av cannabis i Storbritannien



Brittiska Times ägnar idag tre sidor åt cannabis i artiklarna


Cannabis: tough penalties on way after another change of mind;

Cannabis: why classification decision comes down to judgment och

Cannabis: 'just three drags on a skunk joint will induce paranoia'


Och det verkar mer och mer so mom det lutar åt att det kommer att bli en uppklassificering av cannabis från klass C till klass B. Cannabis har tidigare funnits i klass B sedan 1971 men flyttades, som jag nämnt ett otal gånger, till klass C under den tidigare inrikesministern David Blunkett.


De som förespråkar legalisering av cannabis hävdar att användningen av cannabis har minskat, men i själva verket är det så att användningen har breddats och fördjupats när det gäller de som prövar första gången. Vidare debuterar regelbunden användning mycket tidigare och inte helt sällan innan tonåren. Den lilla minskning som noteras i åldersgrupperna 16-24 år beror på att användningen av cannabis ofta ersatts av andra droger som kokain, crack och omfattande användning av alkohol. Totalt sett har det brittiska drogproblemet förvärrats.


Det var alltså för fyra år sedan som Blunkett beordrade nedklassificeringen av cannabis trots avsevärd opposition mot att så skulle ske. Blunkett hade bara haft sin ministerpost några veckor när han fattade beslutet.


Vi har facit i hand i slutet av den här månaden.


Läs också:

Storbritanniens premiärminister uttalar tydligt stöd för uppklassificering av cannabis


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0