Riksrevisionens kritik visar att regeringens reformarbete är nödvändigt

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson kommenterar Riksrevisionens granskning av Försäkringskassans arbete med sjukskrivningsprocessen.

Riksrevisionens rapport stärker mig i övertygelsen om att våra förändringar av sjukskrivningsprocessen är rätt steg i rätt riktning. Det säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson med anledning av Riksrevisionens rapport 'Tas sjukskrivnas arbetsförmåga till vara? -  Försäkringskassans kontakter med arbetsgivare'.

Riksrevisionen konstaterar att utredande insatser inte har gjorts i tillräcklig omfattning, vilket i sin tur har lett till att många har förtidspensionerats utan tillräckligt beslutsunderlag.

Regeringen vidtar kraftfulla åtgärder för att säkerställa att arbetsförmågan tillvaratas. Bland annat har en ny modell för sjukskrivningsprocessen presenterats. Om vi inte fullföljer detta förändringsarbete ser jag en stor risk för fortsatt långa sjukskrivningar, onödiga förtidspensioneringar och för att den positiva utvecklingen under de senaste 12 månaderna bryts, avslutar Cristina Husmark Pehrsson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0