Om dödsstraff, personuppgifter och fingeravtryck

EU-nämnden sammanträder fredagen den 14 september. Vid sammanträdet ska statssekreterare Magnus Graner samråda med EU-nämnden inför rådet för rättsliga och inrikes frågor den 18 september.


Rådet väntas vid sitt möte anta en med Europarådet gemensam förklaring om att inrätta den 10 oktober som Europadag mot dödsstraff. Rådet ska även diskutera vissa frågor i förslaget om skydd av personuppgifter inom ramen för det polisiära och straffrättsliga samarbetet, samt debattera ett förslag till rambeslut om en europeisk övervakningsorder. Avsikten med rambeslutet är att en person som är bosatt i ett EU-land och som häktas eller till exempel får reseförbud i väntan på rättegång i ett annat EU-land, ska kunna överföras och övervakas i sitt hemland.

Inför Rif-rådets möte ska även statssekreterare Gustaf Lind samråda med EU-nämnden om en överenskommelse i rådet om att införa biometriska kännetecken i uppehållstillstånd som medlemsländerna utfärdar. Samrådet gäller även ett utkast till rådsslutsatser om migrationssituationen vid EU:s södra sjögräns.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0