Mer heroin till heroinisterna

Ung Vänster i Norge tycker det är en bra idé att ge heroin till heroinister, en åsikt som inte delas av partiledaren Lars Sponheim och inte heller av de missbrukare som är tillräckligt klara i knoppen för att inse att heroinet, oavsett vem som langar det - staten eller någon annan - utgör huvudanledningen till att en individ blir heroinist.


Utan heroin ingen heroinist, sedan kan vi diskutera trasiga leksaker, elaka pappor och mammor, segregerade bostadsområden, misshandel etc i all evighet. Faktum kvarstår - ju mindre heroin desto färre heroinister. Målet måste vara att krossa narkotikahanteringen, parallellt med att insatser genomförs för att skapa bättre förutsättningar för alla barn och ungdomar som växer upp.


Självklart finns det ett antal heroinister som jublar över Ung Vänsters drogpolitiska okunnighet. Säg den missbrukare som inte vill ha billig narkotika serverad under kontrollerade former.


Ung Vänster borde en gång för alla inse att en heroinist behöver mindre heroin, inte mer heroin. Om nu Ung Vänster vill göra sken av att stå på de svagas sida för att förbättra deras situation är det i allra högsta grad kontrapoduktivt att föreslå ett system som gör redan svaga individer ännu svagare och lättmanipulerade med hjälp av statliga heroinlangare.


Läs också:

Vil gi heroin på resept

Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Båb Bergvall

Unge Venstre är inte den norska varianten av vänsterpartiets ungdomsorganisation Ung vänster.
Ung Venstre kallar sig själva för Norges liberala ungdomsparti. Se nedanstående länk.
http://www.ungevenstre.no/om-oss

2007-09-10 @ 15:02:46
Postat av: Torgny Peterson

Helt korrekt.

2007-09-10 @ 16:03:34
Postat av: Nisse Sandqvist

Torgny: Som redan påpekat är Ung Vänster ett svenskt, socialistiskt ungdomsförbund. Dess motsvarighet i Norge är Sosialistisk Ungdom. Unge Venstre har inget med svenska Ung Vänster att göra, tvärtom är deras politik liberal, och därför vore det rimligt med ett förtydligande i inlägget att det inte alls är Ung Vänster utan Unge Venstre som vill institutionalisera heroinbruk. Det är otacksamt när exempelvis skolelever som "googlar" Ung Vänster finner texter om organisationen som inte stämmer.

2007-09-12 @ 00:20:59
URL: http://nissesandqvist.blogspot.com/
Postat av: Torgny Peterson

Återigen - helt korrekt.

2007-09-12 @ 13:32:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0