Veliga besked ger ökade problem med cannabis

Politikers och tjänstemäns oförmåga, i kombination med legaliseringslobbyns okunniga mischmasch av argument för legalisering av cannabis, har bidragit till en ökning av cannabisrelaterade problem i flera länder.


Från Australien meddelar nu the Australian Institute of Criminology (AIC) att 73 procent av de som greps av polisen i Darwin under juli - augusti i år visade sig vara positiva på cannabis vid drogtester, en ökning med närmare 30 procent sedan förra året.


Sifferuppgifterna, som finns sammanställda i AICs Drug Use Monitoring in Australia (DUMA), visar en stadig ökning i antalet gripna som testar positivt på cannabis.


I Darwin i Australiens Northern Territory (NT) finns också enorma problem med alkohol bland de som grips av polisen. Enligt statistiken toppar NT statistiken när det gäller alkoholkonsumtionen bland gripna såväl män som kvinnor.


Att inkonsekventa besked om cannabis ger stora problem ser vi bland annat också i Storbritannien och Kanada, som i den strategi som presenteras den här veckan förväntas strama upp arbetet mot cannabis avsevärt, och i Nederländerna ökar antalet personer som söker hjälp för cannabisrelaterade problem.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0