Uttalande om Richard Brunstroms krav på att avskaffa narkotikalagstiftning och legalisera narkotika

I ett uttalande den 13 oktober säger ordföranden för ACPO (The Association of Chief Police Officers of England, Wales and Northern Ireland), polischefen Ken Jones, följande:


Inrikesdepartementet genomför nu en remissomgång om den narkotikastrategiska inriktningen från och med 2008. ACPO, under ledarskap av polischefen Tim Hollis från Humberside Police, har haft omfattande samtal med personer inom polisväsendet och dess samarbetspartners, och kommer inom kort att träffa regeringen för att presentera våra synpunkter.


9 oktober lanserade polischefen Brunstrom, via sin blogg, en kampanj för legalisering av narkotika och för avskaffande av The Misuse of Drugs Act 1971 [den nu gällande narkotikalagstiftningen]. Detta är hans personliga åsikter, som han har rätt till.


ACPO har som sin uppgift att, inför regeringen och andra, representera den kollektiva synen på dessa och andra polisiära frågor. ACPO delar inte åsikten om att The Misuse of Drugs Act 1971ska avskaffas eller att narkotika ska legaliseras - det är bevisligen ett råd i förtvivlan. Att minska de skadeverkningar som orsakas av narkotika i våra samhällen är en prioriterad uppgift för polischefer landet runt. Enligt The Drug Harm Index har skadeverkningarna minskat sedan 2001. ACPO vänder sig inte mot någon åtgärd som vi tror skulle minska skadeverkningarna ytterligare. Existerande narkotikapolitiska åtgärder som syftar till att minska skadeverkningar och övervaka efterlevnad av vår lagstiftning utmanas ständigt av oss och anpassas.


Detta är ett komplext, skadligt och globalt problem. Att genomföra total legalisering skulle, som vi ser det, i stor utsträckning förvärra skadorna för människor i det här landet - inte minska dom.


Det är helt enkelt inte vettigt att legalisera farliga narkotiska ämnen som sedan har potentialen att kunna ruinera ännu fler liv och samhällen. ACPO känner inte till något land som har lyckats hindra den förstörelse som orsakas av den universellt legala och reglerade tillgången på tobak och alkohol. Vi kan och måste sträva efter att göra mer för att minska skador och övervaka efterlevnad av våra lagar. Vi är den främsta polisorganisationen i Storbritannien och vi vill försäkra befolkningen i det här landet, våra samarbetspartners i andra länder och de som är involverade i kriminalitet om vår fortsatta beslutsamhet att ta itu med det här problemet.


ACPO har inte för avsikt att göra ytterligare kommentarer i den här frågan.


(Översättning Torgny Peterson)


19-21 november genomför ACPO 2007 års narkotikakonferens i Cardiff.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0