Senaste nytt från Rikspolisstyrelsen

Här följer ett axplock av nyheter förmedlade av Rikspolisstyrelsen:


Polisens resultat är för magert
Aldrig har Polisen haft bättre resursmässiga förutsättningar än nu. Vi har blivit fler anställda och denna utveckling kommer att fortsätta de kommande åren, då det utbildas fler poliser än någonsin. Men med bättre förutsättningar kommer ökade krav, skriver rikspolischef Stefan Strömberg i sin ledare.


Skärpt kamp mot organiserad brottslighet
Kriminella mc-gäng och annan organiserad brottslighet är en svulst på samhället, säger rikspolischefen Stefan Strömberg. Nu ska de bekämpas på bred front.


Polisen kraftsamlar mot organiserade bilstölder
Peter Östgren på Rikskriminalpolisen ser en ökande trend att stjäla dyra, häftiga bilar. Nu träffas brottutredare från hela världen i Stockholm för att bekämpa ligorna som specialiserat sig på organiserade bilstölder.


Göteborgspolisen tar tag i problemet med droger i drinkar
Drinkar spetsas med droger i smyg och offren utsätts sedan för ytterligare brott. De drabbade får sällan upprättelse. Det ska Göteborgspolisen ändra på.


Skärpta krav på barnförhörsledare
Kraven på polisens barnutredare skärps. Alla ska utbildas och de som förhör barn måste dessutom visa sin lämplighet. Barnförhörsledare ska också vidareutbilda sig vart tredje år.


Sveriges första polisanställda i slöja
Masooma Yaqub, gränskontrollant och först ut som polisanställd i slöja, vill vara en förebild för andra muslimska kvinnor och bidra till att fler söker jobb som de annars inte vågat söka.


Polismuseet har öppnat
Helgen den 28-29 september öppnade Polismuseet på Gärdet i Stockholm.
- Det vällde in folk hela tiden. Vi räknar med att vi hade 8 000-9 000 besökare på två dagar, säger museichef Helena Westin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0