Oslo Venstre vill städa bort heroinisterna från gatan

Till skillnad från vissa kvasimedicinska förespråkare av statlig langning av heroin till opiatmissbrukare gör Oslo Venstre ingen hemlighet av att heroin till heroinisterna vil hjelpe tunge heroinmissbrukere vekk fra Oslos gater. Dessutom kommer det att bidra til å fjerne mye av det åpenlyse narkotikasalget nederst i karl Johans gate der narkomane med sitt stoffsalg er rene smittspridere. Allt enligt norska Aftenposten.


Professor Helge Waal, som är en av Norges mest kunniga när det gäller behandling av missbrukare säger, enligt samma tidning, att heroinförsök inte är aktuellt så länge narkomanerna står i kör för att få metadon.


Att upprätthålla missbruk av heroin genom att låta staten distribuera drogen är och förblir en idé, som visar totalt förakt för missbrukarna anser undertecknad.


Unge Venstre i Norge tycker också det är en bra idé att ge heroin till heroinister, en åsikt som inte delas av partiledaren Lars Sponheim och inte heller av de missbrukare som är tillräckligt klara i knoppen för att inse att heroinet, oavsett vem som langar det - staten eller någon annan - utgör huvudanledningen till att en individ blir heroinist.


Utan heroin ingen heroinist, sedan kan vi diskutera trasiga leksaker, elaka pappor och mammor, segregerade bostadsområden, misshandel etc i all evighet. Faktum kvarstår - ju mindre heroin desto färre heroinister. Målet måste vara att krossa narkotikahanteringen, parallellt med att insatser genomförs för att skapa bättre förutsättningar för alla barn och ungdomar som växer upp.


Självklart finns det ett antal heroinister som jublar över Unge Venstres och Oslo Venstres drogpolitiska okunnighet. Säg den missbrukare som inte vill ha billig narkotika serverad under kontrollerade former.


Unge Venstre borde en gång för alla inse att en heroinist behöver mindre heroin, inte mer heroin. Om nu Unge Venstre vill göra sken av att stå på de svagas sida för att förbättra deras situation är det i allra högsta grad kontrapoduktivt att föreslå ett system som gör redan svaga individer ännu svagare och lättmanipulerade med hjälp av statliga heroinlangare.



Läs också:

Heroinutdeling - et behandlingspolitisk blindspor

Vil gi heroin på resept


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0