Knarkkapitalister försöker bli rika på 'marijuanagodis'

Bild : Knarkkapitalister
Foto: DEA

Cannabisflummarna gör så gott dom kan för att försöka förföra folk. Ett av de misstänkta skojarföretagen i branschen är Tainted Inc. i USA som fram tills nu tillverkat marijuanaglaserat 'godis'.


DEA (Drug Enforcement Administration) som genomförde flera husrannsakningar och gripanden i veckan som gick beslagtog då bland annat hundratals 'godisprodukter', omkring 460 marijuanaplantor, ett vapen, en okänd summa amerikansk valuta och en 2005 GMC Truck.


Bland de beslagtagna marijuanaprodukterna finns bland annat marijuanaglaserade chokladkakor med olika smak, kakor, glass, jordnötssmör, barbecuesås, chokladsirap, smaksatta energidrycker mm mm. På flera av produkterna finns benämningen 'medicinal' (medicinsk) och 'compassion' som uppenbarligen försöker förmå någon svagsint köpare att tro att produkten och köp av densamma på något sätt skulle handla om medkänsla och sympati.


Det här handlar inte om godis, konstaterar DEA. Det är kriminell verksamhet. Att tillverka, distribuera och inneha marijuanaglaserade produkter är ett klart brott mot den federala lagstiftningen. Vi kommer att fortsätta att stänga igen de här produktionsenheterna - en efter en, meddelar DEA Special Agent Javier F. Peña.


Företaget, Tainted Inc. har skickat sina produkter bland annat till cannabisprofitörer på olika håll i Kalifornien, till Seattle men också till Vancouver i Kanada och Amsterdam.


Martin Michael, som är ägare till Tainted Inc. är för närvarande på flykt undan rättvisan.


Förhoppningsvis innebär de vidtagna åtgärderna början till slutet för Tainted Inc.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0