Björn Fries blir kampanjledare mot ungdomsvåldet

Socialdemokraterna tar initiativ till en kampanj mot ungdomsvåld med syfte att samla insatserna runt om i landet. Björn Fries får i uppdrag att leda arbetet. Han kommer att kartlägga de insatser som görs, föra samtal med ungdomar och föräldrar, representanter för skolan, socialtjänsten, polisen, frivilligorganisationerna och andra myndigheter samt komma med förslag till åtgärder.

Arbetet inleds med en hearing på Fryshuset i Stockholm, dit representanter för olika delar av samhället bjuds in. Syftet med hearingen är att på bästa sätt organisera en nationellt samlande insats för hur varje förälder och elev ska kunna nås med information och engagemang mot ungdomsvåld. Skolan kommer att få en viktig roll i arbetet.

Ute i landet finns resurser att tillgå i form av engagerade yrkesgrupper och privatpersoner, som vill och kan göra mer. Vi behöver lyssna på alla berörda, skapa bättre samordning och öka resultaten, säger Thomas Bodström, socialdemokraternas rättspolitiske talesman.

Vi behöver också konkreta åtgärder i form av fler fältassistenter i kommunerna, kontaktpoliser på varje skola, stödcentrum för brottsoffer i hela landet och fler närvarande föräldrar. Det senare genom föräldravandringar som jag själv har goda erfarenheter av men också genom vårt förslag om att ge föräldrarna en andra chans att ta ut sina kvarvarande föräldradagar när barnen blivit tonåringar, säger Thomas Bodström.

Björn Fries, är regeringens narkotikasamordnare fram till årsskiftet. Han har tidigare arbetat som kommunalråd i Karlskrona där han engagerade sig mot främlingsfientlighet och rasism bland ungdomar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0