Vi har fått nog av motorcykelgängen

I New South Wales i Australien har man nu fått nog av de kriminella motorcykelgängen och deras härjningar. 

Enough is enough
säger polischefen Ken Moroney i New South Wales till australiensiska media och meddelar samtidigt att det nu kommer att bli helt andra tag mot gäng som Nomads, Rebels, Commancheros och Bandidos. 

Med hjälp av alla tillgängliga polisenheter kommer Strike Force Ranmore att ta sig an uppgiften. 

Enligt en nyligen publicerad rapport från the Australian Crime Commission är flera av gängmedlemmarna inblandade i organiserad brottslighet, mord, prostitution, mordbränder, rån, tillverkning och försäljning av narkotika, penningtvätt och mutbrott. I stort sett alla grövre brottstyper finns med på den lista över kriminella handlingar som de här grupperna ägnar sig åt. 

Den planerade aktionen mot motorcykelgängens brottslighet kommer bland annat att inkludera regelbundna trafikkontroller, razzior mot gängens klubbhus och kontroll av de tillstånd som motorcykelgängen har för att utöva olika sorters verksamhet. 

Enligt The Australian Crime Commissions rapport för år 2006 finns det i landet 35 motorcykelgäng med totalt 3 500 medlemmar. Tio av motorcykelgängen öppnade 26 nya så kallade chapters i Australiens alla sex stater förra året.  

Den intresserade hittar Australian Crime Commissions årsrapport här

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0