Rapport om den ekonomiska brottsligheten

Ekobrottsmyndigheten skall vart tredje år utarbeta en rapport till regeringen om den ekonomiska brottsligheten. 2007 års rapport har nu överlämnats till regeringen. 

Rapporten innehåller en redogörelse för hur den ekonomiska brottsligheten har förändrats under de senaste tre åren och vilka åtgärder som har vidtagits på området inom ramen för regeringens förordning om myndighetssamverkan mot ekonomisk brottslighet.

I rapporten lämnas också förslag på hur ekobrottsbekämpningen och myndighetssamverkan mot den ekonomiska brottsligheten bör inriktas de kommande tre åren. 

Rapporten har utarbetats inom Ekobrottsmyndigheten i samverkan med en arbetsgrupp med företrädare för Åklagarmyndigheten, Rikspolisstyrelsen, Tullverket, Brottsförebyggande rådet, Finansinspektionen, Skatteverket, Kronofogden och Bolagsverket. Rapporten har därefter behandlats i Ekorådet, som består av verkscheferna för de berörda myndigheterna. Från och med den 15 mars 2007 ingår även generaldirektören för Lotteriinspektionen i Ekorådet. Synpunkter från verkscheferna har inarbetats i rapporten. 

Du kan läsa hela rapporten (60 sid) här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0