Knarkpolitik till salu - Köpare: George Soros & Co

Guvernören i New Mexico, Bill Richardsson, har tagit emot tiotusentals dollar i bidrag från legaliseringsrörelsen. 

Enligt uppgifter som jag tagit del av från The New Mexico Secretary of State Office har New Mexicos guvernör, Bill Richardsson, tagit emot två kampanjbidrag på vardera 25 000 dollar (cirka 175 000 kronor) från givare, som är positiva till legalisering av narkotika och som inte bor i New Mexico.  

Richardsson fick dels 25 000 dollar från den New York-baserade  legaliseringsorganisationen Drug Policy Alliance. Det andra bidraget på 25 000 dollar kom från George Soros, välkänd som en av storfinansiärerna bakom Drug Policy Alliance. 

Även om Soros och Drug Policy Alliance delar ut pengar till vänster och höger till de som är beredda att främja deras drogtoleranta inställning så är det, mig veterligen, första gången en guvernör blir utsatt för den här sortens påtryckningar genom ekonomiska bidrag. Richardsson har utifrån ovanstående, inte helt oväntat, gett sitt stöd till ett förslag om införande av så kallad medicinsk marijuana i New Mexico. Igår skedde omröstningen om förslaget. Resultat? Förslaget gick inte igenom men Richardsson blir förmodligen inte återbetalningsskyldig. 

Legaliseringsförespråkare har hittills spenderat miljarder dollar för att nå sina mål. Mer uppgifter om ekonomin i den branschen hittar du här.  

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Jimmy Nyberg

Bra att detta kommer upp till ytan. Det här borde ju vara något för regeringen och framför allt Eu att protestera mot. Allt går som tur är inte att köpa för pengar. Vi människor är till majoriteten en grupp som står emot mutor av olika slag. New Mexico kan trösta sig med att det finns medicin som fungerar utan att det måste vara marijuana. George Soros skulle om han har för mycket pengar kunna skänka sina tillgångar till svältande barn, de tar tacksamt emot pengar för att överleva sin vardag. Det finns organisationer som gärna förvaltar dessa pengar bättre.

2007-03-10 @ 12:21:01
Postat av: Backis

Och man kan ju fråga sig hur mkt pengar man i Sverige lägger på div organisationer som tex , hassela,RNS osv. Som förespårakr en restriktiv politik.

2007-03-11 @ 19:15:39
Postat av: Henrik S

Risken att Soros skulle ge pengar till restriktiv politik är obefintlig så du behöver inte oroa dig.

2007-03-12 @ 06:29:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0