Ökad konsumtion av fisk ger färre mord?
Det låter som ett bättre aprilskämt men lanserades på fullaste allvar av Adrian Raine från universitetet i Pennsylvania vid det symposium som startade i Stockholm idag och där Raine rapporterade att det finns ett samband mellan hur många mord som begås i ett land och hur mycket fisk befolkningen äter.
De två extremländerna i undersökningen var Japan och Bulgarien. Han visade att i ett land som Japan där fiskkonsumtionen är hög är mordtalen låga. I Bulgarien är mordtalen höga och där äter man lite fisk. Sverige låg någonstans i mitten bland de undersökta länderna.
Räknas fiskpinnar och skaldjur, undrar lintotten?
Läs också:
Fisk kan förebygga mord
Besök också:
The Stockholm Criminology Symposium
Torgny Peterson
De två extremländerna i undersökningen var Japan och Bulgarien. Han visade att i ett land som Japan där fiskkonsumtionen är hög är mordtalen låga. I Bulgarien är mordtalen höga och där äter man lite fisk. Sverige låg någonstans i mitten bland de undersökta länderna.
Räknas fiskpinnar och skaldjur, undrar lintotten?
Läs också:
Fisk kan förebygga mord
Besök också:
The Stockholm Criminology Symposium
Torgny Peterson
Kommentarer
Trackback