Ökad konsumtion av fisk ger färre mord?

Det låter som ett bättre aprilskämt men lanserades på fullaste allvar av Adrian Raine från universitetet i Pennsylvania vid det symposium som startade i Stockholm idag och där Raine rapporterade att det finns ett samband mellan hur många mord som begås i ett land och hur mycket fisk befolkningen äter.  

De två extremländerna i undersökningen var Japan och Bulgarien. Han visade att i ett land som Japan där fiskkonsumtionen är hög är mordtalen låga. I Bulgarien är mordtalen höga och där äter man lite fisk. Sverige låg någonstans i mitten bland de undersökta länderna.  

Räknas fiskpinnar och skaldjur, undrar lintotten? 

Läs också:
Fisk kan förebygga mord 

Besök också:
The Stockholm Criminology Symposium 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0