Nytt nummer av BRIS-tidningen

BRIS-tidningens tredje nummer har tema psykisk ohälsa hos barn och unga. Varför mår allt fler barn och unga psykiskt dåligt? Vilket stöd är det barn och unga egentligen behöver från vuxenvärlden? Och går utvecklingen att stoppa?

BRIS-tidningen nummer 3/2007 innehåller bland annat detta:

* intervju med hälso- och äldreminister Maria Larsson (kd) som menar att den ökande psykiska ohälsan är folkhälsans största utmaning
* intervju med Gunilla Olsson som har skrivit en bok om tonårsdepressioner och behandlingen av dem
* intervju med psykologen Allan Comstedt som menar att individualism och allt för mycket fokus på prestationer och skönhet gör sårbara ungdomar ännu mer sårbara
* KOPP-metoden i Holland har visat sig vara en framgångsrik preventiv metod för att motverka psykisk ohälsa
* Utsatta barn får inte den hjälp de behöver från barn- och ungdomspsykiatrin, enligt en studie som BRIS har gjort
* radioprofilen och komikern Mia Skäringers gripande och ärliga krönika om varför hon både skar sig och svalt som tonåring.
* Skolhälsovården måste upprustas! kräver skolläkarföreningens ordförande Lars Gelander

I temanumret om psykisk ohälsa rapporterar vi bland annat om hur barn och unga verkligen mår, varför vissa flickor skär sig och vilka behandlingar som finns. Vi tar upp hur man kan nå fram till pojkar som mår dåligt, hur situationen för barn med invandrarbakgrund ser ut, symptom för en tonårsdepression och vilken hjälp en deprimerad tonåring behöver, säger Cecilia Nauclér, chefredaktör för BRIS-tidningen.

BRIS-tidningen innehåller också den senaste forskningen inom området, tips på böcker och filmer inom området samt vilket juridiskt stöd som finns för barn som mår dåligt.

För mer information:
Lovisa Ågren, pressekreterare BRIS
08-598 888 30 eller 0736-40 05 23

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0