Internationellt möte om HIV och aids i Stockholm

Den 4-5 juni hålls inom ramen för ASEM-samarbetet en internationell workshop om HIV och aids i Stockholm. Inbjudare är biståndsminister Gunilla Carlsson och folkhälsominister Maria Larsson.

Syftet med mötet är hitta vägar för konkret och praktiskt samarbete, med utgångspunkt från erfarenheter gjorda i Europa och i Asien. Mötet kommer att fokusera på det förebyggande arbetet-hur kan man undvika att bli smittad- med särskild inriktning på ungdomar.

Inom ramen för det internationella samarbetet att bekämpa aidsepidemin har det gjorts åtaganden om att arbeta förebyggande och tillgodose vårdbehoven. Dock återstår mycket av det praktiska genomförandet. Mötet i Stockholm handlar om det förebyggande arbetet och strukturella faktorer, som är avgörande för att hindra HIV-spridningen och att värna om respekten för de mänskliga rättigheterna.

Mötets första dag består av fältbesök till olika organisationer och verksamheter i Sverige, för att visa hur vi arbetar med HIV och aids här. Tanken är att få igång en diskussion om hur den svenska modellen på detta område är tillämplig i Asien.

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

ASEM är ett forum för dialog och samverkan mellan EU:s medlemsländer, EU-kommissionen samt sexton länder i Asien och ASEAN-sekretariatet, där man diskuterar ekonomiska, sociala och kulturella frågor för att stärka samarbetet mellan de två regionerna. Mötet den 4-5 juni arrangeras av Utrikesdepartementet, Socialdepartementet, Sida och Socialstyrelsen. Det är en uppföljning av det första ASEM-möte om HIV och aids som ägde rum i november 2005 i Ho Chi Minh City. Omkring 100 deltagare på expertnivå kommer att delta från Europa och Asien. I programmet ingår bl a studiebesök, paneldiskussioner och interaktiva sessioner.

Kommentarer
Postat av: Hannele

Var är alla lyckliga nyheter?

2007-06-04 @ 08:24:32
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0