Insidan viktigare än utsidan

1 500 poliser protesterar mot förslaget att polisens nuvarande uniform ska ersättas av en light-variant. Förhoppningsvis anser flertalet poliser, till skillnad från de 1 500 protestanterna, att vad som finns på insidan av huvudet är viktigare än vilken typ av uniformsmössa som pryder utanmätet.

Kanske kan det i sammanhanget också vara bra att påtala för diverse machomedlemmar av den svenska poliskåren att träning av hjärnmuskler på sikt ger betydligt bättre resultat än att syssla med utveckling av järnmuskler.

Uniformeringen är långt ifrån det viktigaste när det gäller polisens arbete. Där spelar istället teoretisk och praktisk utbildning den absolut viktigaste rollen. Som bekant pågår nu en översyn av den framtida utbildningen vid landets polishögskolor. Förhoppningsvis kan den nya utbildningen komma att anpassas till dagens verklighet, medföra bättre kompetens till omvärldsanalys och ett system som tillåter flexibel förändring av innehållet i utbildningen i den takt som verkligheten förändras, allt enligt principen: Om inte kartan och verkligheten stämmer överens är det verkligheten som gäller.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0