Noll koll inom kriminalvården

Kanske är det dags att fundera på att byta ut chefen för kriminalvården i Storbritannien efter att det visat sig att chefen ifråga, Phil Wheatley, har noll koll på hur många fångar som är på rymmen från öppna anstalter. Wheatley skyller på att det inte finns ett korrekt system för att räkna antalet intagna som infångas efter rymning. 

I april förra året skrev jag om Storbritannien och  ’Totalkaos inom kriminalvården’ . Då försökte dåvarande inrikesministern Charles Clarke, som turligt nog fick sparken för sin inkompetens, göra sitt bästa för att få det att låta som att förbättringar var på gång, men av de nya rapporterna att döma verkar ingenting ha hänt. Förra året hade över 1000 fångar som skulle avvisats från Storbritannien släppts ut i förtid, och ingen visste var dom fanns. Fortfarande har man ingen aning om var 300 av dessa, inklusive en mördare, befinner sig. 

Nyligen sa Wheatley i BBC Radio 4 att ”Vi ska försöka bygga upp ett system så att vi kan besvara frågorna.” Jag föreslår att Wheatley tilldelas andra uppgifter långt från kriminalvårdens domäner och att arbetet ges åt någon som är beredd att på allvar ta itu med problemet. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0